Fiskstjärt och skruvdrag i röda stolen

image82
feat: J. Blixt, Daniel af Fiskstjärt a.k.a. Secret D och Bonnlurken
statist: Nils

Prolog
I begynnelsen av Falu världsarv skedde ett beryktat illdåd alldeles i närheten av det stora gruvhålet. En viss Blixt var synnerligen inblandad. Längesedan, tänker kanske du, men svedan och värken (ja rent utav döden) som dådet orsakat en gul stol och dess rättfärdiga ägarinna (KK), är något tiden har svårt att tvätta bort. Sålunda får Johanna Blixt leva med ett omfattande dåligt samvete, men det är henne inte likt att ta någonting med jämnmod. Därför, just därför har hon nu tillsammans med Secret D startat en händig aktionsgrupp, som lagar saker istället för att ta sönder dem med flit, bara för att det är vackert.

Ett första fall

En missbelåten och lätt förlägen bonnlurk kontaktar våra vänner för att be om ett händigt tips...

image83

Lurken förklarar i detalj vad som hänt med hans röda favoritstol, som fram tills nu pålitligt tjänat honom sedan  1947 års älgjakt.
image84

image85

image86

Nu behöver han naturligtvis en hjälpande hand.
image87

Och vi kommer på studs!
image88

Oj, jäsiken! Hur skall vi lyckas fixa ihop ett så fullständigt demolerat ting?
image89

Secret D tänker i lätt besvikelse:
"...och jag som trodde att jag skulle få va med på en sån därn modeblogg!?"
image90

Men Blixten sätter hängivet igång med lagandet och går passionerat loss på trälimmet.
image91

Efteråt blir det nödvändigt att såga.
image92

Nils, som följt med som prao, håller sig på betryggande avstånd från sågen. För trots hans sylvassa krokodilgaddar vet han med sig att ett enda snitt med sågen skulle pysa ur honom och förvandla honom till en vanlig simpel krokodilskinns-matta.
image93

image94

Vi ser nu målet som en hägring i horizonten!
image95

Många tror att gaffatejp är silver men det är i själva verket guld!
image96

Sisådär, jajjamensan...däääär satt den!
image97

Vi provsitter den nu ofattbart stabila röda stolen och inser direkt att den kommer att hålla minst fram till 2047
års älgjakt. Prima.
image98

Den tafatte bonnlurken säger:
-Vad tjusigt fixat! Nu kan min arma bakdel bli sig själv igen, när den får sitta på sin gamla, röda favvo-stol!!
tackar och bockar!

 SLUT

image99
dANIEL af Fiskstjärt är iklädd: Flanellskjorta & Keps; stöldgods från Nordiska Folkhögskolans rekvisitaförråd. Underbyxor; okänt. Slips; skarvdosa. Skägg; egenodlat och närproducerat. Såg; Bahco
jOHANNa (skruvdragerskan) bLiXt har på sig: Blåbyxor; Snickers. Väst; hemstickad. Trädgårdsslang; Coop. Bälte; spännrem av okänt märke. Skruvdragare; Toolman. Plåster; Coop
image100
bONNLURKENs utstyrsel: Rejäl jacka; Snickers. T-shirt; vit. Byxor; ärvda. Keps; Tippen-keps
nils: naturllig och naken, när han inte fått provlåna bonnlurkens tuffa kepa.

Did you give the world some love today Baby?

image80
image81
Solen skiner, det är sommar och om mindre än några veckor kommer Blixt och Dunder att träffas. Därför kära vänner, därför städar Hilda Dunder, marsvinet och Tigern ikväll.

min överman

Jag har länge trott att jag är ensam att leva i en sådan nära relation som jag gör med min spegelmin. Så fort jag kommer åt använder jag den, den är jag. Jag är den. Jag känner mig snyggast av alla och så bekväm med mig själv när spegelminen finns i mitt ansikte att jag själv ibland får intala mig att verkligheten faktiskt existerar och att den oftast inte överensstämmer med min uppfattning om mig själv och min skönhet. Men inte alls för att jag vill förneka min skönhet, nej ack inte det! Jag är ytterst övertygad och blir mer och mer övertygad om att jag är snygg i andra än mina egna och Blixtens ögon också.

Jag är inte höjdens mest eftertraktade modell för intet. Men mycket av detta beror på spegelminen och jag älskar den. Trots detta måste jag påminna mig om verkligheten för att också våga erkänna andras skönhet.

I fredags träffade jag dock min överman. Här var det en spegelmin som gått i generationer i rakt neråtgående släktled. Jag kände att jag låg i lä. Aldrig tidigare har detta inträffat, det var en ny upplevelse. Aldrig tidigare har jag träffat min överman som har en mer utpräglad och fast spegelmin än den jag lever med och älskar så högt. Fan. Jag borde försöka ordna en utmaning mellan våra miner, bara för er kära läsare, bara för er! Men det blir en annan gång.

Därför bjuder vi er nu på en dag i Göteborg som spenderades med Nils överman. Han var hård som trä och Nils kände sig mycket förvånad. Vi krokodilbrudar och Nils gillar trots detta att träffa våra övermän, inte för att förminska oss själva utan enbart för att känna oss mer levande emellan åt.

image79

Vi var alla mycket förvånade av Nils förlägenhet gentemot sin övermän när han tog bilden på oss. Därav minerna och inte spegelminerna.


Här är spegelminen mycket användbar.

http://cloern.bilddagboken.se/index.php?main=L3Avc2hvdy5odG1sP2lkPTc2NjM2OTg4JnQ9MTE4NTQwMDgwMSZjdXJyaW1nPTE=

dansa med oss ikväll.

ikväll erbjuder vi er kostnadsfritt att få dansa med Dunder. Som dessutom ska ha de halaste skorna i världen som garanterat kommer ge glidande vackra danssteg ni aldrig tidigare skådat. K kommer bara vara snygg som vanligt.
Vi ses på stan ikväll!

image116
K och Jag

Uppdatering; En liten förtydling är tydligen på sin plats. Dunder har ett helt normalt yrke som är mycket vanligt och lagligt. Det är detta yrke som helgen ska ägnas åt och jag är inte det minsta bitter. Jag gillar att gå runt med pjamas och vara hård. Ni kan andas ut.

Gagneffestivalen och bygdens nya folkdräkt

Nu ska det strax bära iväg till Gagneffestivalen! Efter ett gemensamt beslut med Hilda Dunder, får Nils stanna hemma i Säter, med secret D. Bokstavligt talat så gick luften ur honom när han fick det trista beskedet, men efter att hans opålitliga sinnelag skenat iväg vid tidigare tillfällen så kan vi inte fullt lita på att han skulle hålla sig i krokodilskinnet och låta bli att simma sin väg ned längs dalälven. Dunder själv, har svikit mig och prioriterar att vara kvar i götet och sälja sin åtråvärda arbetskraft. I mitt sällskap har jag iaf bl.andra prins H och Anita -the lady!

Vädret skall inte bli så fint.JO, DET ska det visst det!!!! För jag har ju sytt en bikini tillägnad gagnef. Jag tänkte att det skulle kunna bli den nya gagnefsdräkten.! Vi gillar ju folkdräkter här uppa i dalom.//johanna

För att vara snygg

image77 
Det här är närapå det snyggaste jag vet! Det är i högsta grad nödvändigt att skaffa sig ett kneg där man får gå runt i blåbyxor och träskor hela dagarna, och sen byta om till finklänning till kvällen. Har funderat på om  konstnär kan tänkas vara ett lämpligt val av yrke, men ska nog klura lite till. /blixt

nils nya krokodilpolare

http://toovalita.blogg.se/1185308302_jag_gr_under.html?FA39AF02-C017-446C-0A165B40930A6BCF

krasha in på vår nya krokodilkompis blogg. En cooool brud i kebabdräkt sitter alltid där den ska!//blixten

jag behöver kött.

sorry baby

Outfiten består av klänning köpt på myrorna, katthalsband sedan barndomen, solögon och strumpbyxa från lindex.

Nils ligger och värmer ryggen mot ett element. Det gillade han eftersom han liksom ändrade form när han blir varm.

Mitt lilla huvud är mycket förvirrat. Det borde det inte vara för jag har bestämt mig. Jag har verkligen bestämt mig! Det finns ren och skär kärlek och den ska bli min. Jag är snyggare än någonsin och det är inte längre mitt problem om inte vissa förstår det. Dessutom är jag mycket trevlig och älskvärd och borde därför ha någon att spendera all min kärlek jag har inom mig på. Jag tänker inte alls understå mig med att gå runt och vara olyckligt kär för...

Jag kan läsa böcker högt och fint.
Jag kan sitta tyst.
Jag kan dansa tokigast av alla.
Jag kan laga mat.
Jag kan sova blixtstilla.
Jag kan böja in tårna väldigt mycket.
Jag kan vara mycket rolig.
Jag har små välformade bröst som alltid kommer vara snygga.
Jag kan vara allvarlig.
Jag kan äta mest dammsugare och drömmar av alla jag känner.
Jag skulle kunna bli en mycket bra fru om jag hittade en mycket bra man.


Men nu får det banne mig vara nog! Nu är jag min egen ett litet tag och jag borde inte alls vara förvirrad. Nu väntar badkar, pocket och fruktsallad. Imorgon vankas jobb och jobbarkläder.

Dagens tips är att studera mig på bilden och se hur älskvärd och stark jag ser ut att vara.
Dagens tips 2 är att besöka blixten på www.myspace.com/johannablixt
sport press


På torsdag vill jag dansa, på fredag vill jag fotas.

Jag har inga pengar på min mobil. Därför kan jag inte ringa någon, så alla måste ringa mig! På torsdag vill jag dansa, på fredag vill jag fotograferas. Jag har viktiga samtal att ringa, jag kan inte ringa dem eftersom jag inte får tag på en kotte före fredag, okej. Bjuder ni mig på öl/frukt/kakor/onyttigheter kan jag dansa för er samt att ni på fredag kan få gästa mig på bloggen. Det finns vissa som verkligen skulle platsa mer än andra. men men men.

image75
Outfit med peruk från buttericks, skjorta från lindex, skor second hand, armband från mor, och nagellack från ica.


marsvinet och jag

image74

Efter att Nils och Blixt lämnade mig i exakt samma veva har mitt liv känts ensamt när inte nätterna varit vilda och bestått av tokdanser och högklackade skor är det med stor lycka jag nu presenterar en ny gästmodell på bloggen.  

Marsvinet. Tillsammans kommer jag och marsvinet ha många djupa samtal, vi kommer spegla våra fagra kroppar tillsammans, vi kommer lära oss att gå snyggt i högklackat ihop och vi kommer sova ihop om nätterna när vi inte fotograferas.

Det är i alla fall det jag tänker. Just nu ser det lite mörkt ut eftersom Marsvinet inte gillar sitt nya modellnamn, Chipset. Men han kommer nog över det snart, förhoppningsvis när min skräck försvinnet över chipset sprattlingar. Då kommer vår kärlek blomstra och jag kommer att kunna sova gott de här veckorna som vi ska tillbringa tillsammans.

Kvällen ska nu spenderas med att sy matchande kläder till mig och chipset. Bilder snart i en blogg nära dig!

//elitromantikern


Tips om gamla godingar för nya läsare

Hej, mina vänner!
Jag har precis upptäckt att ju mer vi pressar in i denna lilla smala bloggusling så försvinner andra saker längre och längre bakåt i samlingen. Slutligen till och med ut ur den här sidan,, så om man vill läsa dem måste man leta på dem sälv ute i höger kant. Vill därför slå ett slag för rubriken
Niils får smak på unkarlslivet (i södern av Dalom) för dig som ännu inte ånjutit denna tragiska samtidssklidring med Niils, Malin, Johanna Blixt och Squashy i huvudrollerna!

image71

En annan hit är http://nilkrokodil.blogg.se/2007/july/idrott-forenar-nytta-med-noje.html och http://nilkrokodil.blogg.se/2007/july/fysisk-aktivitet-rekomenderas-dagligen.html, där vi visar hur sportmodet inom studentkretsar i gbg ser ut just den här säsongen.
//johaNNa

Baby I got my eyes on you

bröllop blicken

Jag ser galen ut men det var jag inte. Jag var inte heller så berusad som bilden ser ut att vilja berätta. Inte alls. Däremot dansade jag mig alldelles trött. Det var ett mycket mycket fint bröllop. Jag hade blicken. Det räckte väl.

Outfiten består av klänning köpt secondhand i Haga, väska från Bianco



Beslut om telefonuppringning

image68
Okej då , jag ringer om två minuter, babe!!!

johanna ring mig!

jag är hemma nu. Efter det vackraste bröllopet jag någonsin varit på. Skorna höll, jag känner mig fortfarande full. Jag har hallon på klänningen, servetter i skorna och gårdagens smink är inte längre så smickrande. Men det finaste är att jag är sså glad. Det var så fint. Dansen var så rolig. Jag dansade tills solen gick upp och sedan vinglade vi till vandrarhemmet och det var långt att gå. Jag hade ingen jacka och min klänning sprack lite grann men det var det värt. Brudparet var så snygga och fina att jag blev rörd.

Mina dans steg börjar bli väldigt vassa. Jag ska tokdansa resten av mitt liv, flera gånger i veckan. Varför har jag inte insett detta tidigare! Jag dansar mig alldelles lycklig och jag blir så förbannat söt när jag är lycklig. och allt är så fint.

Nu ska jag sova. Men kära johanna ring mig för jag har inga pengar på mobilen! Jag ser mycket mcket fram till den dagen du gifter dig johanna. Vi kommer ha det så trevligt då!

Kära minnen

image67
Här är ett kärt minne från mitt senaste besök hos Tigern på höjden. Ett oförglömligt ögonblick när jag, tigern och Nils dansar en finsk tango. Friends forever!//Mymlan

Festivalmode

image66
Vanligt förekommande festivalmode är att linda in sig i dasspapper och synthtejp, sk mumiefiering. Ett alternativ till detta är att gå direkt in på de tyngre grejerna. Använd tidningspapper och silvertejp (gaFFa=ord med exakt två F). Ett käckt plåster på hakan får dig att se både charmig och världsvan ut.
mODELL: dockan Siri

Twice upon a time in Säter

image65 k
Exakt på det här viset ser jag ut just nu,
efter två (2) kvällar ute på bygden har jag fått bevis för flera saker som jag misstänkt:
1. Blondiner har roligare
2. Jag bör aldrig sluta använda mina rosa (i själva verket röda, men sånt kan man ju inte ta nån
hänsyn till) jeans. Tack Özcan för en fin kväll. Jag tror att det kan ha varit första gången jag blivit bjuden på en öl i Säter av någon utanför familjen. Rätta mig om jag har fel och Glöm inte Kärleken i Gerillan, för allt i världen!
3. En flitigt använd spritpenna sprider kunskap och lärdom omkring sig vartän den sätter sin spets.
4. På torget runt Sätergrillen hänger de som är mycket yngre än jag. På rådhustorget kan man  umgås med folk som är betydligt äldre än så. Kul med en härlig blandning. O,ja.

F F som i FolkFest! (dubbleF)

Det finns en endaste regel. Ordkombinationen måste innehålla två (2) exemplar av bokstaven F (f). Det får vara hur många ord som helst men exakt två (2) f (F):

enFaldig eleFant
(fast det blir ju tårta på tårta)
Förtappade Fränder
Farmors Fästman
FittsaFt
FalukorF
(v)
obeFintlig lokalbeFolkning
FörFall
FörFalskning
Daniel aF Fiskstjärt
Funkig Folköl
FörälldraFritt
Felaktig Flickvän
(evas antagande, kramar till eva trots allt)
Friskis & Fettis
FylleFullkornspasta
Fruktliga Fruntimmer
Förbjuden bärFis
Förbisedd Funktionär
Folsyra i Fislukten
rym Från Fisen!
Förintad Fakturering
Förminskad Faktaruta
att Föredra Fotsvett
en Framåt Faster
att Förespråka ordet Framstjärt
Förändrade Förklaringar
Förlängda Fransar
Förkortade Fransmän
Förvrängda småFranskor
Flummigt tillFrisknande
FemtitalsFetish
Förnyad Fresk
Flickor är Fräscha
FramtidsFilt
Fuckad Facklitteratur

Förvränga det Finstilta

Fidel av(f) Folket
För Fan
att Fjäska Föredömligt
FörFörisk
Fatta  Fanan
raFFig i
raFFset
raFFinaderi
Filip & Felix
Herngren & Hammar
???
bli Fin med Fungoral (nej..nu börjar det spåra ur...men Fyll gärna Formuläret med era egna FF-formuleringar!)

// Johanna Blixt & Daniel af Fiskstjärt




Hurra hurra!

Säger man hurra när någon gifter sig? Säger man grattis? Måste man kramas med alla på bröllopet?

saker jag måste göra nu.

1. måla naglarna
2. packa klart väskan
3. hoppas att det inte regnar eftersom mitt paraply inte finns
4. laga örhängena
5. hoppas att skorna håller imorgon eftersom jag tydligen dansat sönder dem igår kväll¨
6. sova
7. slå in presenten!

Men nej jag gör inte något just nu. Jag bara myser i andras lycka och det är så fint så fint!

Jag kommer ha en fin liten klänning imorgon. Det hade varit mycket roligare om jag hade sett ut som på kortet. Nästa gång jag ska gå på bröllop ska jag nog ha något liknande på min vackra kropp.

lista

Outfiten består av; stövlar från Årjäng, Tights från Vera Móda, skjorta från lidex, sjal från mammas garderob.

Karlar i Rosa Keps

Det är en fin mentalitet på orten där jag bor. Framförallt uppskattar jag den höga underhållningsfaktorn och det dygdiga sinnelaget. Dessutom är det ju hur lätt som helst att passa in!! Vi hade en skitkul utekväll igår. På Janssons och Athena. Jag hade utfodrat ett härligt gäng med kläder innan  vi gick ut och det blir man som alltid väldigt pepp utav. Nedan följer gårdagskvällens underhållning av klass!!!

image62
image63

Rosa keps
Är man den hetaste snubben i Säter vill man givetvis ha på sig fin-kepan när man skall ut i svängen.
En annan sak man alldeles gärna vill göra är att dra med sig odrägligt diskussionslystna blondiner in på toaletten på Janssons. Vem skulle väl säga nej (tillräckligt tydligt) till ett så smickrande förslag och varför skulle hon envisas med att ifrågasätta allt han säger om det inte vore för att hon hade en önskan om ett gemensamt toalettbesök? Suttit på balkongen och pratat snoppar vitt och brett hade hon dessutom gjort hela dagen. Klart hon vill ha kuk.!
Killen är ju snygg på riktigt och kommer på grund av sin höga status i bygden aldrig att kunna flytta därifrån. Ett riktigt kap med andra ord.

Om Blondinen inte hade varit lite väl dragen och en smula svag för bekräftelse från snyggingar i keps så skulle hon kanske kommit på en briljant idé för att avskräcka honom. Hon kunde exempelvis ha visat honom ett eller annat lurvigt ben och han skulle ha förstått att hon kanske trots allt inte inte INTE...
Gudars, vilka fördomar jag har! Den rosa kepsen och alla andra Sätergrabs kanske visst tycker om naturliga kroppar osv, men jag undrar jag...

Om tjejen man raggar på verkar visa tydligt att hon, trots att killen är snygg, inte tycker att det är en bra idé att de går in på toan, och gud vet vad, så är INTE den bästa lösningen att ta ett fast tag om hennes armar och försöka tvinga henne ändå! Men förhoppningen är väl kanske att hon skall få en lite upphetsad känsla utav hans kraftfulla, manliga grepp och bli härligt kvinnligt foglig.

En otroligt smickrad///jOHANNa

paris hilton är mitt hjärtas tröst

oj förlåt det lät. snart snart kommer min hyllning till paris hilton i bildform.


jOHANNa och jOHANNa

image61
Idag besökte jag mitt allra käraste kors.
För dagen iklädd en småprickig klänning som lånats bra mycket längre än vad som är tillåtet, hemmasydd.

Sommarhet stjärt-mössa

Dags för ännu ett gästspel. Det är nostalgidagar i Säter. Stan är full av cruisande finbilar och Min kusin Ollonmössa_86 har klätt upp sig i den här tuffa stjärtmössanimage59.

Helgen går i elitromantikens tecken baby!

Helgen kommer bli en mycket trevlig och fin helg. Helt i elitromantikens tecken. Jag kommer nämligen att tillbringa helgen på bröllop. Jag ser fram emot kärlek, tårar, lycka, vackra människor och äkta fin hederlig kärlek. Satan vad jag efter denna helg kommer tro på kärlek. Nästan så att det kommer att göra ont för att hela världen kommer att bli så vacker.

Något annat jag tror på är mina läppar. De blir större och större med åren. Jag minns när någon hörde talas om att de var opererade, jag minns det med glädje eftersom hela jag bara känner lycka när jag tänker på allt som hänt och händer och kommer att hända i Dalarna. Här kommer en dagens outfit bild från i höstas. När mina läppar var som vackrast och spegelminen som vassast.

Outfiten består av t-tröja från punk royal och örhängen från Indiska.


285883-58


Spanish Moss Vintage

image57http://www.myspace.com/spanishmossvintage
Den här tjejen säljer skitsnygga vintagegrejer. plus att hon är typ hur snygg som helst!

Tack MAlin!

Vi tackar allra ödmjukast Malin för det begåvade gästspelet//j image56

Niils får smak på unkarlslivet (i södern av Dalom)

´´´´Dalarna, dddallarnah..!landskaplallalandskap DALARNAAAAH!´´ggrrrrahhh!!
image55
...till slut blev allting för mycket för Blixten. Åskan mullrade i hennes huvud, solens strålar höll på att spränga hennes redan överhettade hjärna och Niils blev tvungen att simma över sjön Ljustern ut till Psyket. Där lämpade han av sin käresta och informerade personalen nödvändigheten av att under inga omständigheter släppa henne lös förrän allt var i skick. 

Följande afton kom Niils till en underbar insikt: han var fri. Unkarl! Inga förpliktelser! Han tog han på sig sin finaste Damella Fashion of Sweden-klännig och kravlade iväg till den lokala pizzerian Dalarasten.

image41

image42
Det dröjde inte länge innan han blev överrumplad av den mustiga Anitas fylliga läppar!

image43
En halvt om halvt omtöcknad Niils bars hem av den målmedvetna ladyn.

image44
Anita hjälpte tålmodigt vår vän att sänka sin alltför höga promillehalt. "Crokobaby", viskade hon erotiskt i hans öra medans han kastade upp i toastolen.

image45
Exakt vad som följde därpå kan Niils ej förnimma...

image46
...men säkert var att Anitas intention hade fullföljts och hon lämnade våningen på Barbrogatan tyst och diskret.

Efter flera dagars isolering och ensamhet på Säter ringer äntligen telefonen till en förvirrad Johanna Blixt:

image47
-Hallå? Va!?
image48
-Vadå Squash-bebis?!
image49
-NEEEEEEEEJ!!! gUDARS! Vad skall vi nu ta oss till? Och jag som är helt psykad!
image50
Anita förklarar lugnt och sansat för en bestört Johanna att det är allmänt kännt att Squash-bebisar växer så det knakar...

image51
...och vidare att Niils kommer få träffa sitt yngel en endast gång. Så ser hennes rutiner ut. (Den uppriktiga Anita fick dock lov att tillägga att hennes lilla lökknodd fick träffa sin purjo-daddy twice)

image52
Följande dag, på okänd ort, nosar Niils försiktigt på det främmande objektet.

image53
Anita har genomgått en monstruös förvandling från sexig vamp till caring singelmamma. Jämte Squashy, i barnsängen trängs halvsyskonen äpply, bananis, av ve, chillan och lökis.

image54
Kvinnans ömhet inför de små i krubban lockar fram de mest obekanta och obehagliga känslor i botten av Niils reptilhjärta.

Vad har han egentligen ställt till med?
Ska Johanna Blixt klara av att betala underhåll för squashkonsekvensen av Niils impulsiva handlande? I så fall måste hon friskna till illa kvickt och söka tjänst nere i Götet.

Dagens lärdom: Lämna aldrig en nilkrokodil ensam och - för allt i världen - lita inte på fruktliga ladys från Dalarna.

Varning!

Det går runt en liten man i de tomma studentbostäderna och försöker påstå att hans vän bott i rummen hos de ensamma brudarna tidigare. Det är fel, för då har han många vänner som bott i många rum.

Så systrar, om det kommer en liten man med långt lockigt hår, släpp inte in honom! Även om han är så liten att han skulle dö om man satt på honom som goda Veera uttryckte det.

Dunder uttrycker det såhär "det är de små som är de farligaste"

Grattis jag glömde inte din födelsedag!

Idag fyller en av de vackraste människorna jag känner år. Jag hoppas att du haft en mycket fin födelsedag!

Om jag fick önska mig något så skulle det vara att ditt skratt ständigt hördes ett par gånger i timmen. För något vackrare skratt känner jag inte till. Därför hoppas jag snart att du tar ditt pick och pack och flyttar till Göteborg. Då kan vi ta ner Nils på jorden tillsammans, jag kan läsa högt för dig och du kan skratta för mig. Tillsammans kan vi vara vackra och stolta och starka och ta den kärlek som vi är berättigade till.

Besök Blixten på;

http://www.myspace.com/johannablixt



grattis johanna

Dansa Blixten, Dansa!

Dalarna, det är vårat landskap, Krims Krams, gemenskap gemenskap...

(detta är ett citat av Dalarnas kanske mest patriotiska hiphopgrupp, Krims Krams)

Det händer mystiska saker med Stackars Niils häruppe. Jag tror rimligtvis att det är sötvattnet som driver honom in i en alltmer och alltför mänsklig skepnad. Jag fruktar att han så småningom skall visa sig vara en riktigt odräglig typ. Han börjar ha något skumt i blicken. Det finns ju en överhängande risk att gemene man inte kommer att förstå vår käre väns krokodiliska välmening...ehmm...men jag gör mitt bästa. Släpper lös honom i lägenheten när vi är ensamma och duschar honom och klär honom fin. Så här såg han ut sist han var lös:image39

Tre minuter kvar till min födelsedag!////jOHANNA

Rättelse

Det var en ren lögn i förra inlägget. Vi tar tillbaka allt som har med lögnen att göra. På Dunders och Blixt vägnar ber vi därför om ursäkt.
Vi vill under inga som helst omständigheter förknippas med bluff och osanningar.
Vi liksom den ärliga unga mannen Erik som vi fick bekanta oss med under helgen tror vi på ärlighet och rättskaffenhetens människor.

Förra inlägget innehöll inte alls dagens outfit. Det innehöll fredagens outfit och ingenting annat.

Förlåt!

Dagens outfit och en stilla önskan om att komma hem

Jag längtar efter att komma till Dalarna. Därför ska jag numera bara ha fräsig lugg varje dag fram till att jag får se den äkta varan. Plåtludrena på gatorna och Volvosarna som åker i den riktiga Korsvägen som uttalas Körsvägen och är som en fin liten rondell där man kan ragga på ett ärligt och brutalt sätt lockar mig mycket. Det tycker jag är fint. Fram till dess att jag kommer fram till den äkta korsvägen lovar jag att lära mig två saker, kolla på bilderna och gissa.


Brittamaja och skorna   Brittamaja och läpparna

Plats: På en finsk förfest
Gjort: Fått hemlängtan
Planer för resten av dagen: Träffa K, Dansa, åka Bil
Humör/tankar: Jag är snyggast på riktigt, jag är snyggast på riktigt!
Kvällens miss i efterhand: Att min mobil försvann, att jag dagen efter kom 1,5 timme försenat till KOs flytt
Outfit: Moda di fausto-skorna, Lindex-strumpbyxan, Cubus-klänningen, Diesel-jackan, Grod-väskan, Hemlängtanshåret, pressentörhängena

Och så till det kanske allra viktigaste innan jag blir den fulländade människan jag anser jag är. Tills jag kommer till Dalarna ska jag ägna mig åt;
1. Lära mig att gå i högklackade skor.
Eftersom jag äger många men bara kan stå i dem börjar det kännas ledsamt. Och då har jag gjort slag i saken och börjat gå. Jag vinglar fram, jag får ont i fötterna, men med dessa högklackade skor blir jag nästan 2 meter lång. Det gynnar mig och andra i min närhet, jag når allt och jag ser allt!
2.
Lära mig att måla läpparna.
Eftersom jag tidigare lärt ut hur du får sommarens hetaste läppar genom att smeta på dig läppstift börjar jag undra om det är rätt. Kankse ska man måla på sig läppstift för att undvika den smetande locken. Jag är inte säker än, inte alls. Fram till dess att jag är säker fortsätter jag med att smeta på mig läppstift när jag ska vistas bland folk och i min ensamhet lär jag mig att måla läpparna.

Det enda som skulle kunna få mig att ägna mig åt något annat är den ständiga väntan som nu upptar min tid. Väntan och längtan efter Blixt och Niils.

Andra tuffingar

Blixtens nya idoler är Pero Ana Ana Peru. Deras festliga tilltag kan man beskåda på: http://www.myspace.com/peruanaanaperu   
 Photobucket - Video and Image Hosting

Imelda Marcos bohemiska systrar

image35

Det ända som kan förbinda Blixt och Dunders lätt svävande fötter med marken är en rejäl gummisula. Därför behöver båda varsin fin skosamling. Här ser vi några av Johanna Blixts pjucks, prydligt uppradade i hennes ateljé på sjukhusområdet i Säter.
Uppifrån fr. vänster: Boots, Okänt märke, Zebraskor, Town & Country, Klackskor, Nordexport, Vegankängor, Vegetarian shoes, Boxarkängor, Hispanitas

Vernissagemingel med Mymlan och Lilla Spypy

image32

Mymlan har en charmerande lillasyster vid namn Spypy. De två syns ofta tillsammans ute i konstvimlet. Här minglar de på herr och fru Vargtands vernissage på Wahlmanska galleriet i Hedemora.
Mymlan: Skinnjacka, kupan Arboga,Sjal H&M
Lilla Spypy: Tunika, Ofelia, Halsduk,hemstickad egen design

Tack Erik!

Tack Erik för att du hittade Hilda Dunders mobil och som den ärliga, stiliga unga mannen du var född till tog dig tid att spåra mig och återlämna den.

Det kommer lysa en stjärna extra klar för dig, och vi kommer göra en speciell hyllningsplåtning till alla er ärliga människor som finns!

tack igen Erik!

Mymlan och Tigern önskar trevlig helg

fredag

Mymlan och Tigern önskar eder alla en trevlig helg!

Tigern är äntligen ledig från jakt, fiske och modelljobb och kommer tillbringa helgen bärandes möbler under lördagen, besökande av en trevlig fest på aftonen och kvällen kommer tillbringas i solsken på en terass med stadens bästa sällskap.

Mymlan är också ledig från modelljobb och djupa tankar under helgen. Mymlan kommer tillbringa helgen med att fira Mymelpappan som kalasar sin 50 års dag.

Niils däremot har planerat ett ordentligt partaj när han blir ensam utan både Blixt, Dunder, Tigern och Mymlan under helgen. Han ser fram emot det hela hälsar han, då han haft det jobbigt en tid med att bara umgås med modeller och livet som därtill hör.

Nu önskar vi er en mycket trevlig helg och återkommer till veckan då ni kan vänta på bilder från Tigern och Mymlans senaste fotografering! Håll er nära!

Dagens tips

Många förundras över hur livet som elitromantiker går att förena med arbete och fritid. Det är inte så svårt om man först lär sig grunderna i elitromantik. Vem som helst kan bli elitromantiker med lite hårt slit och många års hård träning. Det är inte för sent att börja träna, landslaget i elitromantik behöver ständigt nya trupper då utövarna lätt bli gamla och brända efter ett par säsonger på elitnivå. Lär du dig grunderna grundligt kommer det heller inte bli några större problem att förena arbete och fritid med elitromantiken! Här nedan följer en kort instruktion.

1. Se till att du har rätt kläder, nedan har jag valt en mössa som framhäver det romantiska inom mig genom att mössan är brun och har blommor som piffar upp den annars tråkiga mössan.

2. Använd glasögon det får dig att se romantiken mycket bättre

3. Skippa romantiska detaljer som röda rosor, ballader och presenter på dig

4. Använd flott i ansiktet, det är annars lätt att bli uttorkad eller uttråkad då romantik i sig varken är roligt eller blött. Om du inte önskar att använda flott kan du med fördel se till att du skaffar dig dålig hy eller att du ständigt svettas.

5. Spegelminen, kanske den viktigaste punkten! Så fort du ska utöva romantiken använd din spegelmin. Det är detta som skiljer amatörer gentemot oss romantiker på elitnivå. Vi lever med vår spegelmin. Det är minen som vi använder oss framför spegeln när vi är ensamma som gör oss lyckliga, genom detta torde det också göra andra lyckliga. Det är en övertygelse vi har och den håller gott.

6. Se till att du emellanåt blir riktigt, riktigt kär. Men se för guds skull att du blir det i någon som är riktigt, riktigt bra och uppskattar din spegelmin på samma sätt som du.


7. Ha röda ögon, det är fint.

Här nedan följer en bild på min spegelmin och min flottiga ansikte när jag är som snyggast, försök hitta din egen och du kommer snart att bli en elitromantiker på hög nivå!

Lycka till! /elitromatikern


MÖSSBILD

Sommarens hetaste LÄPPar

pusshilda
Gör så här:
1. Smeta på dig läppstift, gärna ett du inte tycker om så väldigt.
2. Fotografera dig digitalt.
3. Använd valfritt redigeringsprogram och trixa tills dina läppar får den där aldeles smäktande pussfärgen som du alltid drömt om.
4. Nu är du redo att ta sommaren med storm!

kUKPERUk!

Det här är en gammal goding från en fest i Hjällbo med temat Höga Pretentioner (alt. Kukperuk)
kukfest

Johanna blixt gestaltar temat med att vara utklädd till självaste Henrik Berggren och bär på huvudet den obligatoriska kukperuken, designad av Mats och Olof, dagen till ära. Eddie har dold identitet.

SKVALLER:

-denna Eddie sägs senare ha varit avgörande för utvecklingen av Blixtens och krokodilens mycket intima samvaro
...

nilkrokodilen och hans hov på besök i tvättstugan

vi tre
Hela det förväntansfulla sällskapet
285883-27
I tvättstugnas mörkaste vrå vill man inte låta sig lockas in av Hilda Dunder
hannes
I prins Hs högra hand syns det gamla djuret Stinky
svartvit trapp
Vi blev såklart tvugna att ta finlandsfärjan för att ta oss till den efterlängtade tvättstugan.
285883-28
På ett stormigt däck skådade vi ut över böljande hav
mymlan emot
Mymlan blev sjösjuk på väg till sina fädernes land och trodde på allvar att hennes dagar var räknade...
prins hannes, o så lång!
Prins Hannes, o så lång! Från golv till tak, han sträcker sig rak!
niils har fastnat i tvättmaskinen
Den här krokodilen
kan aldrig hålla stilen.
Han fastnade i en maskin,
för han ville bli grön och fin.

Förslag

Nilkrokodilen Nils och Blixten har nu lämnat höjden tillsammans för första gången på många månader. Var deras resa slutar vet man aldrig. Kvar blev Dunder, ensam med ofantligt många kreationer som snart kommer att förgylla er vardag.

Det vi nu behöver, Nils och brudarna, är förslag. Massvis av förslag och era innersta önskningar. Vi lovar att uppfylla dem alla. Bara skriv vilka teman ni tycker vi ska inspirera er med!

Skriv i gästboken eller mejla!
[email protected]


S

spets

Prins Hannes af Högberg; Skor; Scorett, Strumpbyxa; Lindex, Kortbyxor; Hummel,
Spetstopp; Kleidmarket Hannover

 

Mymlan; Träskor; Statoil, Strumpbyxa; Lindex, Kjol; Myrorna, Korsett; H&M, Spetstopp; H&M, Smycken; Klocka från Karlstad och krimskrams från tidningserbjudande

 

Hilda Dunder; Stövlar; Årjängs marknad, Tights; från Tyskland, Kortbyxa; Emmaus, Spetstopp; Second Hand, Väst; Saint tropez, Halsband; Indiska, Paraply; Pyrex

 

Nilkrokodilen Nils; Naken kostym


Spetsmodeller

285883-18nils

Prins Hannes af Högberg                                  Nilkrokodilen Niiils285883-17
modell
 
Hilda Dunder                                                                                                                Mymlan

                                                                                                        


Fysisk aktivitet rekomenderas dagligen

sport

Ladda!

Försätt dig själv i rörelse
285883-8
Lyft gärna något tungt
285883-7
Bilsport
285883-9
Växla mellan svävande tillstånd och knäböj
285883-11
Dags för stretching
285883-10

sport
Varva ner
285883-13
Unna dig något riktigt gott efter passet!


Idrottsmodeller

sport press
Johanna Blixt
Yrke: Målande liftare, Säter
http://www.myspace.com/johannablixt

sport press 2
Hilda Dunder
Yrke: Elitromantiker
[email protected]


idrott förenar nytta med nöje!

Nyligen lanserades vi på höjden i idrottskläder. Inom kort kommer olika idrottsövningar att visas på bloggen. Håll till godo så länge!

sport

Nils: sedvanlig naken kostym
Johanna Blixt: Sko; Duffy, Skidbyxor; Afrikanska kyrkan, Baddräkt; Grekisk, Vanlig idrottsbolero; Eurofashion, Kepa; Bingo Berra, Solglasögon; Sankt Agnes-killens, Handske; Ridhandske
Hilda Dunder: Sko; Zeionskor, Strumpbyxa; H&M, Kortbyxa; Hummel, Body;  X-tase Dranella, Solglasögon; Lindex, Mössa; Afrikanska kyrkan

Nu startar vi

Nu startar vi en ny tid i bloggvärlden. Nu lämnar vi höjden och går emot nya mål. Håll kontakten!


vi är på gång
Nils: I sedvanlig naken uppsyn
Tigern: Röda skor; moda di fausto, Tigerdräkt; hemsydd, Skärp; second hand; Peruk; buttericks, Cigg; LM methol
Mymlan: Svarta skor; Din sko, Klänning; Hawaiian Casuals, Glasögon; Årjängs marknad, Mössa; hemstickad av Tigermor

RSS 2.0