Johannes Blixt- Johanna Blixts försvunna tvillingbrorsa- nu återfunnen!

Hurra hurra!
Vi har sannerligen anledning att fira.. Så här gick det hela till:


En morgon när Johanna skall ut och slänga soporna så ser hon något ligga i buskarna...

image160

Vid en närmare titt inser hon att det är inte bara något, utan någon...
image161

-O, satan i gatan! det är ju en karl!
image162

Hon kan inte låta bli att smyga fram. att  ta det säkra före det osäkra ligger inte för henne. Hon sträcker fram handen och petar lite lätt på den sovande och han vaknar grymtande till liv.
image163
 
I förvirring möter Johannes Blixt den nya dagen och sin syster som sedan år tillbaka väntat och förfasats över hans försvunna tillstånd.
image164

Johanna granskar honom noggrant och aningen skeptiskt.
image165

Johannes Blixt har under åren iväg förvandlats till en riktig emo-typ! Han stammar fram att porten varit låst när han kommit för att besöka sin syster vid en okristlig tid på dygnet. Trots att han kastat sten på hennes sovrumsfönster på tredje våningen så lyckades han inte väcka henne. (detta kan förklaras av att johanna blixt alltid sover lyssnandes på ett underligt radioprogram). I alla fall så fick Johannes ta sig en sovplats inunder en buske, med en ica-kasse som enda täcke.

Nu uppstod ett problem:
Hur skall Johanna Blixt kunna förlikas med det faktum att hennes egen tvillingbror av blodsband numer uppslukats av det förtappade och förtråkade identitetstillståndet EMO!!!

fORTSÄTTNING följer...




Vildsvinsjakten

image152
Blixt och Dunder spenderar en sista underbar sommarhelg på Dunders pappas gods i Gopa, Sågmyra, Dalaskogen. De känner för lite förströelse och ger sig ut i snåren på vildsvinsjakt...
image153
Dunder som känner sig mest hemma på höga höjder, klättrar upp på en liten bergknalle för att hålla utkik. Dunderspan mitt på dan!
image154
Det dröjer inte länge förrn hon får sin på sin far, Jon Patron, som rastandes sin ponny är alldeles ovetandes om pågående jakt.
image155
Dunder och Blixt förtäljer sina jaktplaner för fadren, som för två storögda jäntor berättar om de stora bestar som huserar i trakten.
image156
Men vid det laget känner brudarna att de förtjänar en paus och tar igen sig med en kopp te-
intet ont anandes om vad som precis smyger sig in i hallen..
image157
Den fruktansvärda Gopagrisen har nästan tagit sig in i huset när...
image158
Hilda Dunder i sista sekund dyker upp och målmedvetet sätter in dödsstöten!image159
Följande kväll hänger Jon Patron stolt upp huvudet av sin dotters byte på väggen i salongen. En historia som kunde slutat i katastrof hade nu en lycklig utgång. Betänk det faktum kära vänner att i alla de situationer då ni riskerar att bli uppätna av ett svin, så se till att ni är den som hugger först!

Hejdå höjden!

image148
Höjdens sista toppmodell har nu lämnat toppen. Efter att J. Blixt och N. Krokodil lämnade höjden för att sköta sin karriär från andra håll har nu sakterligen också Hilda Dunder lämnat höjden för att husera för sig själv.

Det kommer bli en svårt tid för höjden nu. Ingen Blixt och ingen Dunder. Däremot en ny mycket liten och snål människa som Hilda Dunder hyser stort, stort agg emot. Det var sannerligen en människa som inte visste hur man ska tacka en medmänniska som satt sin hälsa på spel för att studenten ifråga skulle få tak över sitt huvud. Studenten hade mage att klaga på Hilda Dunders städning trots att den utförts under halsfluss, högfeber och 3 dagar tidigare en utflyttningsdatumet. Nej en städerska har och kommer aldrig Hilda Dunder att bli, det ska ska inte stickas under stol med, men något liknande hade hon inte väntat sig!

Så höjden, adjö och lycka till utan oss!


RSS 2.0